Să trăim frumos!

     Îmi place să cred că viața aceasta e un nesfârșit dialog în care, din respect pentru ceilalți, toți avem dreptul la replică. Cel ce ne-a creat nu s-a dezis de această realitate, nu și-a atribuit superioritatea ierarhică, așa cum mulți susțin, ci ne-a dat nouă, oamenilor, oportunitatea să vorbim, să creăm și să ne creăm. Iar pentru ca rezultatul creației să fie uimitor, a pus în el chip și asemănare dumnezeiască, lăsându-ne pe noi să le combinăm după bunul plac.
         Așa că viața ne aparține și suntem liberi să o pictăm în culorile preferate. E nevoie doar de puțină umanitate, o doză de nebunie și câteva crâmpeie de speranță pentru ca rezultatul să fie surprinzător.
     Când spun „umanitate” mă refer la emoții și la înțelegerea lor. Într-adevăr, poate fi plăcut să deslușim sensul valului de căldură care ne cuprinde întreg corpul ori fluturașii din stomac atunci când stăm în fața unei persoane plăcute, poate fi greu să ne stăpânim tremurul mâinilor și al vocii atunci când vorbim în fața publicului sau poate fi agasant să proiectăm mereu scenarii sumbre despre viitor. Dar toate aceste stări, epuizante de cele mai multe ori, pot fi controlate mai ușor dacă sunt acceptate. Mai întâi, să fim blânzi cu noi, să ne înțelegem și să ne iubim. E suficient să ne acordăm un sfert de oră din zi, să notăm trei emoții simțite de-a lungul zilei, să descriem felul în care s-au manifestat și comportamentul pe care l-au generat. Învățându-le mecanismul, ne va fi mult mai ușor să le întâmpinăm și mult mai amuzant să le controlăm.
       Apoi, o doză de nebunie nu strică nimănui pentru că de aici vine curajul de a merge mai departe. A fi nebun înseamnă, de cele mai multe ori, a crede în visurile tale. E constructiv să ne amintim de ele zilnic, astfel acțiunile noastre vor pava drumul către îndeplinirea lor.
      La final, să presărăm câteva crâmpeie de speranță, ne vor ține treji la întâlnirile importante cu viața, ne vor deschide sufletul în fața oamenilor frumoși și ne vor îndruma către desăvârșire.
     Omul se desăvârșește singur prin forța lui creatoare, e unicul adevăr pe care l-am descoperit până acum și nu mă aștept să descopăr altele pentru că acesta le implică pe toate câte vor urma.

O săptămână minunată să aveți, bucurați-vă de soare și de viață, creați cât mai multe momente plăcute și trăiți frumos!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

6 exerciții pentru a fi și mai bun în rolul de părinte

Ce poți face cu banii din pușculiță

Spiritul Crăciunului există!